Védettséget az oktatásban dolgozóknak, diákoknak és családjaiknak!

2021.04.13.

A pedagógusokat tömörítő szakszervezetek a koronavírus járvány harmadik hullámának kezdete óta határozottan követelték, hogy az oktatásban dolgozókat soron kívül oltsák be, és a védettség megszerzéséig vezessék be az online oktatást az általános iskolákban is, ezzel védve a gyerekeket és szüleiket is. Magyarország kormánya a járványadatok tükrében meglehetősen későn határozott úgy, hogy március 8-tól az óvodákban szünetet rendel el, az általános iskolákban pedig tantermen kívüli, digitális munkarendben zajló oktatásra tér át, majd meglehetősen ellentmondásos kommunikáció mellett döntött a pedagógusok általános beoltásáról. Ezek a lépések kétségtelenül elengedhetetlenek voltak a járvány megfékezése érdekében, most azonban a kormány az iskolák újranyitására készül, miközben a pedagógusok még nem érték el az oltás révén szerezhető védettséget.
Követeljük az oltási protokoll betartását! A köznevelési intézményekben – így a felsőoktatási gyakorló iskolákban is – a biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtését!

A járvány sűrűn szedi áldozatait, és a jelenlegi körülmények között nem zárható ki a járvány negyedik hulláma sem.

Követeljük a közoktatásban a jelenléti oktatás április 19-i bevezetésének elhalasztását!

Ebben a helyzetben kérjük a kormányt, gondolja meg az újranyitást: halassza el és a nemzetközi példáknak megfelelően csökkentet üzemmódban indítsa újra az oktatást, vagy erre a tanévre vesse el azt.

FDSZ

Infomációk

Közösségi média