Az FDSZ a pedagógus szakszervezetek mellett!

2021.12.18.

A magyar oktatás ügye a családok, a társadalom, Magyarország jövőjének ügye! Kiemelt jelentősége vitathatatlan a következő generációk nevelésében, a gyermekek képességeinek feltárásában és gyarapításában, a társadalmi felelősségvállalásra, a magánéleti és a munkaerőpiaci kihívásokra való felkészítésben. Az oktatás bármely szintjén dolgozókat – a bölcsődéktől a felsőoktatási intézményekig –, pedagógusokat, oktatókat, kutatókat és közvetlen segítőiket áldozatos munkájukért méltán megilleti a tisztelet. Ennek egyaránt része kell legyen a társadalmi, az erkölcsi és az anyagi elismerés és megbecsültség.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete átérzi a közoktatás területén kialakult helyzet súlyosságát. Egyetértünk a szakmai, az érdekvédelmi és szülői szervezetek helyzetértékelésével! Támogatjuk a pedagógus szakszervezetek követeléseit! Megfelelő munkakörülményeket, méltó bérezést, és a kizsákmányoltság megszüntetését követeljük!

Az FDSZ támogatja a PSZ és a PDSZ sztrájkbizottságának követeléseit, elvárja, hogy a Kormány az oktatás súlyának és helyzete súlyosságának megfelelő felelősséggel és konstruktivitással vegyen részt a tárgyalásokon!

Az FDSZ támogatja a január 31-re meghirdetett figyelmeztető sztrájkot!

FDSZ Elnökség

Infomációk

Közösségi média